Nieuwbouw


Renovatie aanbouw Bierbeek

Client
Particulier
Architect
H-Architects
Year
2016
Status
In ontwikkeling
Size
aanbouw 33 m²

In het kort

Een jong koppel met twee kinderen wou graag meer ruimte in hun oudere woning, die ze zelf zullen verbouwen. H-Architects ontwierp een nieuwe uitbouw met ruimte voor een ruime keuken met eetruimte en een luchtige binnenruimte met zicht op de tuin. Dit alles zo budgetvriendelijk mogelijk.

In deze oudere woning bestond de huidige uitbouw uit een aaneenschakeling van kleine, donkere en onpraktische ruimtes. De bewoners hadden een duidelijk idee over hoe ze dit wilden transformeren tot één grote, luchtige leefruimte en keuken met zicht op de tuin. Bovendien wilden ze zo snel mogelijk zelf starten met de verbouwing, waarvoor slechts een beperkt budget beschikbaar was.

Als partner bij deze renovatie en aanbouw, zorgen we ervoor om absoluut tegemoet te komen aan deze wensen. Niet alleen maakten we bij H-Architects snel werk van de plannen, we tekenden ze ook zo dat een melding bij de gemeente volstond en de bouwheren geen bouwaanvraag hoefden in te dienen, wat meer tijd zou kosten.

Architect

Na renovatie transformeert dit oudere pand tot een hedendaagse gezinswoning

Bovendien zorgden we ervoor dat de woning na renovatie helemaal zal beantwoorden aan de hedendaagse comfortnormen. Dankzij een slim ontwerp konden we zoveel mogelijk van de bestaande draagstructuren van de uitbouw behouden en deze tegelijkertijd laten beantwoorden aan de moderne isolatienormen. Ook de verwarmingstechnieken en ramen worden vernieuwd.