Nieuwbouw


Nieuwbouwwoning Keerbergen

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2016
Status
In ontwikkeling
Size
260 m²

In het kort

Ontwerp van een nieuwbouwwoning in bosachtig gebied. Met strakke volumes en een heldere indeling wordt dit ruime huis een knap staaltje moderne architectuur. Het pand is opgevat als BEN-woning (Bijna EnegieNeutraal) en maakt gebruik van de nieuwste technieken zoals warmtepomp, energie- efficiënte voerverwarming en ventilatiesysteem,…

Deze moderne, vrijstaande woning bevindt zich in een woonpark met het uiterlijk van een bosgebied. Hierdoor moesten we als architecten rekening houden met een heleboel bijkomende regelgevingen. Een mooie uitdaging om zoveel mogelijk uit de bouwgrond te halen en te zorgen voor een perfecte integratie met de omgeving!

Zo staan de woonkamer en keuken in rechtstreeks contact met de tuin, wat de bewoners een heerlijk gevoel van ruimte en rust zal brengen. De woonkamer werd ontworpen zodat men met de inrichting en meubels nog alle kanten uit kan. De indeling van de woning is helder en uiterst efficiënt en op verschillende plekken werden handige inbouwkasten voorzien. Een rechte steektrap leidt naar de eerste verdieping, waar het dakterras blikvanger is.

Met 2 grote master bedrooms, 2 kinderkamers, 2 moderne badkamers en een garage biedt deze woning een oase van ruimte.

Deze strakke BEN-woning maakt gebruik van de nieuwste milieuvriendelijke klimaattechnieken

Het huis werd opgevat als Bijna EnergieNeutrale woning (BEN-woning). Dit bereikten we door het gebruik van de nieuwste milieuvriendelijke klimaattechnieken waaronder een lucht-water warmtepomp, energie-efficiënte en zeer comfortabele vloerverwarming, optimale isolatie en het gebruik van ventilatiesysteem D dat warmteverlies tot een absoluut minimum beperkt. Ondanks alle technieken slaagden we erin de kostprijs per m2 erg laag te houden in vergelijking met andere nieuwbouwpanden van dezelfde kwaliteit.