Nieuwbouw


2-onder-1-kap woning Tremelo

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2016
Status
Bouwaanvraag ingediend
Size
2 x 280m²

In het kort

Deze twee-onder-een-kap woningen worden gekenmerkt door een grote leefruimte op het gelijkvloers en een uiterst efficiënte indeling op de verdiepingen waardoor er 3 slaapkamers en een multifunctionele zolderruimte in twee delen gecreëerd worden.

Dit ontwerp is in nauwe samenwerking gemaakt met een bouwpromotor.

Via een ruim overdekt afdak, komt men zijwaarts binnen in de ruime entreehal. Vanuit deze hal is het mogelijk om de woonkamer, de garage en het toilet te bereiken. Ook biedt deze ruimte voor een grote vestiaire.

Het leefgedeelte van de woning typeert zich met een aparte hoek voor elk van de afzonderlijke functies, namelijk de zithoek, de eettafelhoek, en de kookhoek met bijbehorend kookeiland. Zonder te gesloten te worden wordt elke functie van de leefzone op deze manier ruimtelijk geaccentueerd. Door een open trap in de hoek van de muur te positioneren krijgt het interieur een interessant accent, die de leefruimte een extra gevoel van ruimte verleent. Wanneer men vanuit de bovenverdieping de trap afloopt, komt men direct in het hart van de leefruimte met zicht op de achtertuin.

Vanuit de keuken is het mogelijk om een aparte keukenberging te bereiken, die zich deels onder te trap bevindt. Via deze keukenberging kan eventueel ook de garage worden betreden. De garage biedt plaats voor een auto, wat fietsen en een grote wandkast.

Door een open trap in de hoek van de muur te positioneren krijgt het interieur een interessant accent

De eerste verdieping wordt gekenmerkt door een heldere circulatieruimte rondom de trap. Deze ruimte wordt via zowel de voor- als achtergevel van daglicht voorzien en er is ruimte om hier een bureau te plaatsen. Alle slaapkamers op de verdieping zijn ruim 14 m2 en bezitten aan 1 zijde een volledige wandkast. Verder vind je hier een badkamer en apart toilet terug.

Op de bovengelegen zolder bevinden zich nog twee ruime kamers, die als bureau of speelkamer gebruikt kunnen worden. De traphal van de tweede verdieping staat met vide in contact met verdieping daaronder.

De gevel is sober en functioneel. De onderbouw kenmerkt zich door grijs gevelmetselwerk. De bovenzijde kenmerkt zich door een witte gevelpleister op isolatie. Tussen de ramen onderling zijn op de verdieping aluminium beplatingen voorzien. Alle ramen zijn in hoogtes en breedtes zoveel mogelijk met elkaar uitgelijnd, om het beeld rustig te houden.

Wat betreft technieken wordt gekozen voor ventilatiesysteem D en verwarming via een lucht/water- warmtepomp.

Voorgevel