Nieuwbouw rijwoning met 6 slaapkamers

Client
Bouwprofessional
Architect
H-Architects
Year
2019
Status
Afgewerkt
Size
240 m²

Op een relatief kleine bouwgrond tussen twee bestaande woningen, slaagden we er in om een moderne woning met maar liefst 6 slaapkamers en 3 badkamers te realiseren.

Een bouwontwikkelaar kocht een bouwgrond tussen 2 gebouwen, geschikt voor een rijwoning. Hij wenste hier een zo groot mogelijke eengezinswoning te realiseren, om er zo een winstgevend project van te maken. Precies waar we bij H-Architects goed in zijn.

We slaagden er dan ook in om op een beperkte oppervlakte een woning van 24o m² te tekenen. Uiteraard hielden we rekening met alle  wetgevingen en eisen van de gemeente.

Het huis omvat op het gelijkvloers een garage, inkomhal met gastentoilet en een leefruimte met open keuken en uitzicht op de tuin. Op de verdiepingen vind je 6 slaapkamers, 3 badkamers en een wasruimte. Eyecatcher is de master bedroom met eigen badkamer, grote inloopkast en uitzicht op de tuin.

 

Om zo'n grote woning met veel functionele ruimtes te realiseren op een beperkte bouwoppervlakte als rijwoning, is er heel wat creativiteit én puzzelwerk nodig. Onze architecten deden verschillende voorstellen waaruit de bouwheer koos voor een ontwerp dat de oppervlakte maximaal gebruikt en tegelijkertijd de bouwkosten niet de hoogte in jaagt. Vanzelfsprekend werd de kwaliteit gewaarborgd en voldoet de woning aan de strenge eisen op vlak van energieverbruik.

Bouwgrond
Nieuwbouw achterkant