Renovatie van een herenhuis


Verbouwing van een herenhuis in Antwerpen

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2019
Status
Afgewerkt
Size
190 m²

Een oud herenhuis is werkelijk prachtig. Maar helaas zijn velen ervan decennialang niet onderhouden, en daardoor in slechte staat. Dat gebeurde ook met dit pand in Antwerpen. De structuur van het pand kon behouden blijven, maar de binnenafwerking moest volledig vernieuwd worden. H-Architects hertekende dit sterk verouderde herenhuis naar een moderne, ruime woning met vier slaapkamers.

Een complete renovatie betekende dat we enkel langs de buitenzijde de looks van een herenhuis konden bewaren. Binnen werd er in samenspraak met de klant gekozen voor een zeer moderne afwerking. Door het gebruik van hout en natuursteen kunnen we moderne, tijdloze elementen perfect laten passen bij het klassiekere gebouw.

Keuken in hout

Eén van de mooiste kenmerken van herenhuizen zijn de hoge plafonds, en dat is hier niet anders. Door bij de verbouwing te kiezen voor inbouwkasten, tussenwanden en zelfs deuren die volledig doorlopen van vloer tot plafond, zetten we ze extra in de kijker. En de extra opbergruimte, die is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Hoge inbouwkasten, scheidingsmuur en deur

Bewonder hier nog enkele kamers van het huis

Badkamer