Nieuwbouw klein appartementsblok

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2020
Status
Afgewerkt
Size
234 m²

De meeste bouwpromotoren willen graag zo veel mogelijk oppervlakte en kamers voor hun budget. Want meer verkoopbare oppervlakte, betekent natuurlijk meer winst. De niet-verkoopbare oppervlakte zoals hallen, trappen en verplichte fietsenberging houden we dan liever zo compact mogelijk.

Op dit perceel bouwgrond mochten we na overleg met de gemeente een gebouw met drie kleine appartementen oprichten. Onze architecten gingen aan de slag om binnen de bestaande regelgeving en mogelijkheden zo veel mogelijk aangename woonoppervlakte te ontwerpen. Het uiterlijk van het gebouw is klassiek, omdat het nauw moest aansluiten bij de naburige gebouwen.

Zo moet er bijvoorbeeld een fietsenberging voorzien worden, moet elk appartement een tuin of terras hebben, dienen de regels voor lichtinval gerespecteerd worden enzovoort. Omdat de oppervlakte beperkt is, is het niet toegelaten om 2 slaapkamers te voorzien. Gelukkig konden we wel een extra kamer ontwerpen die gebruikt kan worden als bureau, speelkamer, dressing,… Ook een grote meerwaarde!

Het resultaat werd een efficiënt ontworpen klein appartementsgebouw zonder te veel poespas. Een interessante investering voor de bouwpromotor en een fijne plek voor de toekomstige bewoners.

Nieuwbouw appartementsgebouw