Nieuwbouw

H-Architects architectenbureau is er voor iedereen die droomt van een eigen woning. Hier lees je hoe we samen met jou een nieuwbouwwoning realiseren. 

 

Een nieuwbouwwoning is geen evident project. Wanneer je eindelijk een bouwgrond op een goede locatie aan een aantrekkelijk tarief aangekocht hebt, begint het zelfs maar pas. Bepalen aan welke eisen je nieuwbouwwoning nu precies moet voldoen is een eerste stap, en de mogelijkheden zijn quasi eindeloos. Natuurlijk moet je ook rekening houden met de eisen van de stad of gemeente en die van jezelf, moet je denken aan de toekomst en je budget,… Bij architectenbureau H-Architects begrijpen we maar al te goed dat zo’n project geen evidentie is. Daarom staan we voor je klaar in elke fase van het proces. Wil je graag meer weten? Neem dan zeker vrijblijvend contact met ons op!

Nieuwbouwwoningen in elke stijl

Kan het voor jou niet strak en modern genoeg zijn? Of ben je eerder fan van een rustieke woning in landelijke stijl? Omdat onze architecten je wensen stevig met je doorpraten en je steeds nauw betrekken bij het ontwerp, past het eindresultaat altijd prachtig binnen jouw favoriete stijl. Wil je graag een totaalpakket? Dan kan je ook voor een bijpassend interieurontwerp beroep doen op ons.

Ik weet nog niet goed wat ik wil…

Geen paniek, dat hoeft ook helemaal niet! We zetten ons graag samen met jou rond de tafel om te brainstormen over je nieuwbouwproject. Zo kan je bijvoorbeeld een moodboard maken met knipsels en prints van alles huizen die je leuk vindt,  stellen we een lijstje op van alle eisen waaraan je toekomstige woning moet voldoen enzovoort. Uiteindelijk komen we samen tot een concreet plan voor jouw perfecte huis!

Ik weet perfect wat ik wil!

Fantastisch! Toch evalueren we graag even met jou of alles vanuit architecturaal standpunt wel haalbaar is (stevigheid, overbruggingen,…) en onderzoeken onze architecten of het mogelijk is om bij je stad of gemeente een bouwvergunning te krijgen voor de woning zoals jij ze in je hoofd hebt. Ook is het belangrijk om een duidelijk budget op te stellen waarbij met alle kosten rekening gehouden wordt. Alles in orde? Dan gaan we van start!

Een architect die je helpt bij het maken van de juiste keuzes

Wie aan een nieuwbouwproject start, heeft meestal een min of meer vast budget vrijgemaakt. Als architectenbureau zien wij het als onze taak om te zorgen dat jij daar het maximum uit kan halen! Dat begint met een duidelijk overzicht van alle kosten waaraan je je kan verwachten: naast de bouwkosten ook bijvoorbeeld het ereloon van een ingenieur of EPB-verslaggever, de aansluiting van nutsvoorzieningen, diverse keuringen,… Zo blijven de werken zeker binnen het vooropgestelde budget, en zorgen we dankzij innovatieve ingrepen ervoor dat zoveel mogelijk woning voor je geld krijgt!

Een nieuwbouwwoning die perfect bij je past, nu en later

Een nieuwbouwwoning bouw je voor het leven. En dat heeft al eens verrassingen voor ons in petto. Bij H-Architects weten we dat als architecten maar al te goed. Misschien komen er ooit wel kindjes bij? Of gaan die binnen enkele jaren het huis uit waardoor er extra ruimte vrijkomt die je zou kunnen verhuren? Misschien wil je ooit wel die droom van een eigen zaak waarmaken, en zou het fijn zijn als je daartoe de garage makkelijk tot winkel kon omtoveren? Of denk je al aan de dag dat je minder goed ter been zal zijn, en bereiden we de woning alvast voor om in de toekomst te kunnen fungeren als kangoeroewoning? Ideeën te over dus, die we graag aan jou voorstellen!

Je project is uniek, dus passen wij onze werkwijze aan

Een nieuwbouwwoning is een groot project dat je misschien maar eens in je leven onderneemt. Daarom is het belangrijk dat je je er op elk moment goed bij voelt. Dat snappen onze architecten perfect. Daarom passen we graag onze werkwijze aan jou aan. Graag snel en efficiënt? Dat kan! Maar we kunnen evengoed onze tijd nemen, inspireren en hertekenen, tot alles voor jou perfect op punt staat.

Bovendien kies je zelf van welke diensten je gebruik wil maken. Een standaardpakket bevat voornamelijk de opmaak van de plannen, het indienen van de bouwaanvraag en de opvolging van de werken. Dat kan natuurlijk uitgebreid worden met tal van extra diensten zoals energieprestatie-verslaggeving, interieurontwerp, … We stellen je graag ons “architectuurmenu” voor tijdens een gezellig gesprek!