Begeleiding door een architect bij de aankoop van je woning

Een succesvol renovatieproject begint eigenlijk al bij een slimme aankoop van een bestaande woning. Nog voor je een pand aankoopt, komen onze architecten graag ter plaatse om je grondig te adviseren. 

Waarom kiezen voor begeleiding bij aankoop?

Door het juiste pand aan te kopen, bespaar je jezelf een heleboel kopzorgen én geld bij je verbouwing. Daarom is het absoluut een goed idee om de hulp van een architect in te roepen. Bij H-Architects komen we ter plaatse samen met jou kijken naar het pand waar jij je zinnen op hebt gezet, en gaan we na of het wel echt geschikt is voor jouw verbouwingsplannen.

Natuurlijk kan je ook op onze aankoopbegeleiding beroep doen als je niet wil verbouwen, maar je toch graag op voorhand geïnformeerd bent over de toestand van het huis!

We bekijken de algemene conditie van het pand

Enkele zaken waar we op letten:

- Zijn er vochtproblemen?
- Zijn er stabiliteitsproblemen?
- Welke muren kunnen eenvoudig weggehaald worden, en welke niet?
- Kunnen er extra kamers gecreeërd worden, bijvoorbeeld op zolder of in een uitbouw?
- Welke ingrepen – zoals het vernieuwen van elektriciteit of leidingen – zijn zeker noodzakelijk?

Kortom, we bekijken graag de algemene conditie van het huis, en bekijken of jouw plannen erin gerealiseerd kunnen worden. We maken ook graag een ruwe inschatting van de mogelijke kostprijs daarvan.

We doen reseach zodat jij goed geïnformeerd bent voor de aankoop

Natuurlijk doen we ook de nodige research:
- Is het pand niet zonevreemd?
- Zijn er geen bouwovertredingen? En zo ja, welke zaken moeten afgebroken worden?
- Kan er op deze locatie afgebroken en herbouwd worden tegen het verlaagd BTW-tarief van 6% of moet je in dat geval 21% BTW betalen?
- Welke richtlijnen van de gemeente moeten bij verbouwing zeker gevolgd worden?

Onafhankelijk advies door een architect bij de aankoop van je woning

Als architecten kijken we onafhankelijk naar een verbouwingsproject. We denken mee na over de mogelijkheden zodat jij het beste uit je budget haalt. Zo kan het soms beter zijn om wat meer te besteden aan de aankoop van een geschikt pand, waar een renovatie gemakkelijk en goedkoper in kan verlopen. Langs de andere kant heeft het natuurlijk geen zin om te investeren in een goed verzorgde woning als je een complete renovatie waarbij alleen de buitenmuren blijven staan beoogt.

Als architecten hebben we een goed zicht op alle mogelijkheden én – in tegenstelling tot andere bouwpartners zoals een aannemer – op de wetgevingen en reglementeringen waar je mee rekening moet houden. Bovendien doen we indien gewenst beroep op ons netwerk van experts energiedeskundigen of ingenieurs. We geven je begeleiding en concreet advies, gebaseerd op een analyse van het totaalplaatje. Zo neem jij met onze hulp de beste aankoop- en renovatiebeslissingen.

Contacteer ons voor meer informatie of een afspraak.