Renovatie

Je huidige woning is niet 100% naar je wensen? Een verbouwing is dan wellicht het ideale scenario. H-Architects staat je graag bij in alle stappen van het verbouwingsproces, van idee tot realisatie .

 

Renovatie: van huis naar droomwoning

Je hebt net een woning gekocht. Proficiat! Maar misschien beantwoordt ze nog niet helemaal aan jouw wensen? Of woon je al een hele tijd in je huis, en komt het niet meer helemaal tegemoet aan je verwachtingen vandaag? Dan is een renovatie van je bestaande woning nodig. En daar helpen we je graag bij.

Groot of klein renovatieproject? Alles kan!

Een aanbouw om meer leefruimte te creëren, meer slaapkamers op zolder dankzij een dakkapel, je woning energiezuinig maken, binnenmuren slopen om voor een open gevoel te zorgen,… Bij elk renovatieproject beginnen we met heel goed naar jouw eisen te luisteren, en zoeken we de gepaste oplossingen.

Een krachtig evenwicht tussen wensen en budget

Natuurlijk is ook het budget van groot belang. Daarom maken we vaak een checklist van je wensen, die je dan ordent van ‚essentieel' tot 'nice to have’. Zo stemmen we budget en wensen zo goed mogelijk op elkaar af, zodat jij het maximum haalt uit je verbouwing. We houden er ook van om zelf creatieve voorstellen te doen. Daarbij denken we ook aan de toekomst, bijvoorbeeld wanneer er kinderen zullen bijkomen of wanneer die het huis uit zullen gaan.

Ook de stad of gemeente waar je woont stelt bepaalde stedenbouwkundige eisen. Voor onze architecten beginnen met tekenen, informeren we ons natuurlijk grondig. Een laatste stap voor het maken van de plannen van start kan gaan, is de structuur van het bestaande gebouw onder de loep nemen. Zo zien we welke verbouwingen gemakkelijk door te voeren zijn, en welke moeilijker zijn en dus duurder kunnen uitvallen.

Verbouwing met bouwaanvraag of melding?

Wanneer je architect alle gegevens verzameld heeft, maakt hij een voorontwerp dat jullie samen bespreken en bijschaven tot het helemaal aan je wensen voldoet. Wanneer alles klaar is, gaan we over tot het indienen van een bouwaanvraag - bij renovaties met structurele werken - of melding, zodat je wanneer deze goedgekeurd is kan starten met de verbouwingswerken.

H-Architects en onze partners, samen voor jouw renovatieproject

Als je dat wil stelt H-Architects één of enkele betrouwbare aannemers(s) met scherpe prijsoffertes voor, stellen we een EPB-verslaggever, veiligheidscoördinator, ingenieur, ventilatiespecialist of andere experten aan. Natuurlijk volgen we indien nodig en gewenst ook de renovatiewerken met plezier op. Want onze missie eindigt pas als jouw perfecte woning helemaal woonklaar is!
Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvend verkennend gesprek over de mogelijkheden!