Van oude drukkerij naar 2 moderne appartementen

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2018
Status
Afgewerkt
Size
200 m²

Een projectontwikkelaar kocht een handelshuis met een drukkerij en bovenwoning. H-Architects vormde de drukkerij om tot een aangenaam appartement met 2 slaapkamers. De bovenwoning kreeg een moderne make-over, waarbij er ook 2 extra kamers kwamen. Een niet te onderschatten meerwaarde bij verkoop! 

Benedenverdieping: van drukkerij naar appartement met tuin

De benedenverdieping was in zeer slechte staat, er was eigenlijk enkel ruwbouw. Daardoor had onze professionele klant dit pand ook voor een interessante prijs kunnen kopen. Door dit om te vormen tot appartement, konden we de verkoopwaarde van het pand sterk verhogen.

Om dit te realiseren, zorgde H-Architects ervoor dat er een toelating tot functiewijziging bekomen werd, zodat er een appartement in de plaats van het handelsgedeelte kon komen.

Omdat het een lange, donkere ruimte betrof kozen we ervoor om in het midden een badkamer en inbouwkasten te integreren: ruimtes waar je weinig licht nodig hebt. De leefkeuken kwam vooraan. Ondanks de smalle ruimte, konden we dankzij slim tekenwerk toch 2 slaapkamers maken die beiden met een schuifraam verbonden zijn met de aangename stadstuin. Voor onze professionele klant was het aantal slaapkamers maximaliseren immers één van de vereisten.

Bovenverdieping: modernisering en 2 extra slaapkamers

De twee bovenste verdiepingen werden een zeer ruim duplex appartement. De open keuken en halfopen trap zorgen voor een licht gevoel in de leefruimte. Door een nieuwe indeling werden er maar liefst twee extra slaapkamers bijgemaakt, zodat het appartement nu 1 ruime master bedroom en 3 kinderkamers telt. Een grote badkamer met bad én inloopdouche en een apart toilet zijn een must voor een groot gezin en dus zorgden we daarvoor.