Van winkel tot appartement

Client
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Year
2019
Status
Afgewerkt
Size
75 m²

In opdracht van een bouwpromotor vormde H-Architects een oude winkel om tot modern gelijkvloersappartement. Dankzij een functiewijziging en slimme herindeling werd er met beperkte ingrepen een zeer aangenaam appartement gecreëerd.

Zo zag het er vroeger uit...

De gelijkvloerse verdieping bestond uit een kleine winkelruimte met achterliggend een keukentje en een toilet. De mooie stadstuin werd helemaal niet benut.

Het appartement na de renovatie

Op deze mooie locatie met tuin, was een appartement een logischere keuze dan een winkel. Ook voor de bouwpromotor betekende de functiewijziging grotere inkomsten. De winkelruimte werd omgevormd tot woonruimte met open keuken. Alle keukentoestellen, extra inbouwkasten en zelfs de wasmachine werden netjes in één complete wand verwerkt. Om de ruimte beter te benutten werd een wand verschoven en verkleinde de te grote inkomhal.

Er was geen badkamer aanwezig. Het toilet en de opslagkamer ernaast, werden samengevoegd tot een compacte badkamer met inloopdouche, toilet en wastafel.

Aan de zijde van de tuin bevond zich een keukentje en een kamer. Deze werden omgevormd tot twee slaapkamers die uitkijken op de tuin. De hoofdslaapkamer heeft dankzij een schuifraam toegang tot de tuin en het terras.

De virtuele rondleiding werd gemaakt door Inge Van Hoof van 3DWalk.