Totaalrenovatie van oubollig flatje tot modern appartement


Compact modern appartement

H-Architects renoveerde dit oubollige flatje met 1 slaapkamer naar een modern appartement met 2 kamers, gietvloer, inloopdouche en open keuken.

Klant
Bouwpromotor
Architect
H-Architects
Jaar
2019
Status
Afgewerkt
Grootte
60m²

Architectenbureau H-Architects werd gevraagd door een ontwikkelaar om een compleet verouderd appartement om te vormen tot een moderne wooneenheid. Het appartement is gelegen in het centrum van Antwerpen. Daarom zorgen we er voor dat de beperkte oppervlakte maximaal benut wordt.

Zo zag het er vroeger uit...

Het appartement was sterk verouderd. De keuken bevond zich in een aparte kamer en de badkamer beantwoordde niet meer aan de hedendaagse normen. Kortom, geen plek waar je graag wil wonen. En dit terwijl de locatie - Frankrijklei, vlakij de Meir - wél top is.

Het appartement na de renovatie

H-Architects ging dus aan de slag. We pakten het volledige appartement grondig aan. De keuken werd verplaatst naar de leefruimte, wat zorgt voor veel meer leven in het interieur. Nu de keuken niet meer afgescheiden is, wordt het één plek om te koken, te eten én te ontspannen. De keuken is volledig uitgerust met alle moderne comfort. Zelfs de wasmachine werd onzichtbaar in de keuken geïntegreerd omdat er geen apart washok is. De stijlvolle houten afwerking van het keukenblad zie je terugkomen in de vensterbanken en de keukentafel. De witte gietvloer geeft het appartement een moderne, strakke look en vergroot het ruimtelijke gevoel.

In de badkamer moesten de oubollige tegels, wastafel en het bad eraan geloven. In plaats daarvan kwam een moderne inloopdouche met een glazen wand en zwarte kranen, afgewerkt met tegels in een witte marmerlook. De wastafel met mooi gevormde opbouwwastafel en zwarte kraan is gemaakt uit hetzelfde hout als o.a. het keukenblad. De afwerking gebeurde met zwarte badkameraccessoires. Ook het aparte toilet kreeg een make-over dankzij een hangtoilet en nieuwe wasbak.

De verplaatsing van de keuken naar de leefruimte, zorgde ervoor dat we een extra kamer konden creëeren. De muur schoof een stukje op, zodat de kamer nu breed genoeg is om te fungeren als kinderkamer, dressing of bureau. Deze ingreep laat de waarde van het appartement stijgen, extra interessant dus voor zowel particuliere klanten als bouwpromotoren.

De master bedroom is zeer ruim. De trendy nachtlampjes aan touwtjes zorgen voor een speelse toets. Vanuit de slaapkamer heb je toegang tot een klein balkon.

In de slaapkamer is er nog ruimte om kleerkasten te plaatsen. Bovendien zijn er twee grote inbouwkasten in de hal. Zo is er zeker genoeg opbergruimte voorzien.

De virtuele rondleiding werd gemaakt door Inge Van Hoof van 3DWalk.